Ara
Kitap : Dijital Çağın Liderlik SırlarıHazırlayan:   Prof. Dr. Yeşim Toduk      Amrop Türkiye Yönetici Ortağı11-06-2015 00:06:48

Dijital Çağın Liderlik Sırları: 2023 Lideri

 

Yazar: Prof. Dr. Yeşim Toduk – Amrop Türkiye Kurucu Ortağı

Doğan Egmont Yayıncılık,Şubat 2014


2000'li yıllarla teknoloji, dünyayı büyük bir değişim, dönüşüm, hız ve çeviklik alanına çevirdi. Yaşam tarzımız, iletişim yöntemlerimiz, eğlence anlayışımız, alışkanlıklarımız devrimsel şekilde değişiyor. Hiçbir ülke, hiçbir şirket, hiçbir birey bu devrimin dışında kalamıyor. Değişime direnen ülkelerde yönetimler değişiyor, şirketler yok oluyor, "bireyin" iş hayatındaki rolü farklılaşıyor. 10-15 yıllık şirketlerin yüzyıllık devlerden daha fazla kar ettiği, yeni kuşakların iş yapış tarzlarıyla ilgili tüm tabuları devirdiği, iş hayatının bilinen tüm doğrularının adeta yeniden yazıldığı, "dijital çağ" olarak da tanımlanan bir dönemi yaşıyoruz. Çağa ayak uyduramayan şirketler hızla yok olurken, herkes kurtarıcının yani "yeni çağın liderinin" peşinde koşuyor. Ve şunu da biliyoruz: Gelecek 10 yılda gaza daha fazla basılacak. Peki, bu baş döndürücü gelişmeler olurken şirketleri geleceğe hangi liderler, hangi liderlik tarzlarıyla taşıyacak?

Prof. Dr. Yeşim Toduk, "2023 Lideri" kitabında, geçmiş 10 yılı sorgulayarak, baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı günümüz iş dünyasını 2023'e taşıyacak liderleri tanımlıyor ve "yeni liderlik modeli"ni ortaya koyuyor, iş dünyasını geleceğe taşıyacak, dijital çağın liderlik sırlarını anlatıyor.  "2023 Lideri",  gelecek 10 yılda iş dünyasının, çalışanıyla, çalışma ortamıyla, dijital çağın etkileriyle nasıl şekilleneceğini ortaya koyarken, içerdiği özgün liderlik modeliyle şirketlere "uzun ömürlü" olmanın yollarını da anlatıyor. Kitap 18 yıldan bu yana 200'e yakın liderle yapılan röportajların bir seçkisini de içeriyor. Bu liderler arasında Cüneyt Türktan, Mehmet Buldurgan, Kaan Terzioğlu, Ali Pandır, Çağatay Özdoğru, Erkan Akdemir, Yahya Uzdiyen, Dr. Erdal Karamercan, Ahmet Dördüncü, Hüseyin Gelis, Muharrem Dörtkaşlı, Faik Açıkalın, Mehmet Nane, İbrahim Betil gibi isimler bulunuyor.


Kitap,

·         2003-2013 arasında Türkiye'de ve dünyada liderlik dinamikleri nasıl değişti?

·         Bundan sonraki 10 yılda neler olacak?

·         2013-2023 arasında hangi liderlik yetkinliklerini göreceğiz, yeni liderlik modeli nasıl tanımlanacak?

·         Değişimin farkında olan ve olmayan şirketler nasıl var olacak?

·         Değişim ve dönüşümün önderi olan ve gelecek on yıllarda sesini daha sık duyacağımız şirketlerde fark yaratan şey "liderlik" mi olacak?

 

 

sorularına yanıt veriyor.

 


 
 
Paylaş


 
 


    Hakkımızda Gizlilik ve Güvenlik İletişim © CDOTurkey.com 2015