Ara
Kübik Mobil ve İTÜ İşbirliği ile Türkiye’nin ilk ‘Cognitive Systems’ laboratuvarı açıldıKaynak:   CDO World   Ekleyen:  Tuğba Ertan   10-25-2018 16:40:41
Kübik Mobil ve İTÜ – Elektrik & Elektronik Fakültesi İşbirliği ile Türkiye’nin ilk ‘’Cognitive Systems’’ laboratuvarı 24 Ekim’de İTÜ’de birçok üst düzey yöneticilerimizin de katılımıyla açılışı yapıldı.

İTÜ ve Kübik Mobil şirketinin ortak yatırımı ile kurulan laboratuvarının açılması Türkiye ve teknoloji dünyasının en önemli konularından biri olan Yapay Zeka, Deep Learning onun bir sonraki aşaması olan Cognitive Sistemlerinin ülkemiz ekonomisine katma değer oluşturulması için stratejik öneme sahip olduğu vurgulandı.

Yaklaşık 1 yıldan uzun süredir laboratuvar kurulumu, insan kaynakları, donanım ve yazılım yatırımları yapılan İTÜ & Kübik Mobil Cognitive Systems Laboratuvarı 24 Ekim 2018’den itibaren resmi olarak faaliyetlerine başlamıştır.

Cognitive Systemler çalışmalarının öncülerinden İTÜ Elektrik – Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Şeker ile laboratuvar açılışı yapılmıştır.

 
 
Paylaş


 
 


    Hakkımızda Gizlilik ve Güvenlik İletişim © CDOTurkey.com 2015